ПАМ‘ЯТКА ТУРИСТА

Інформація щодо вильоту, виїзду і поселення в готелях.

  • Турист зобовязаний з’явитися в аеропорт за 2,5 год до вильоту.
  • Як правило, поселення в готелях відбувається після 14:00, звільнення номерів до 12:00 (в деяких готелях по іншому).
  • Турист зобов’язуються під час бронювання туру надати закордонні паспорти усіх, хто подорожуватиме разом з ним.
  • Турист зобовязнаний за 24 год до вильоту чи виїзду зателефонувати своєму турменеджеру та уточнити точну годину вильоту чи виїзду, у звязку з тим, що дати і години вильоту чи виїзду туроператор може змінити.
  • Туроператори залишають за собою право, змінювати день та годину вильоту, у зв`язку з тим, що авіакомпанія або аеропорт не має змоги надати свої послуги в цей час.
  • Туроператори залишають за собою право, по прильоту туристів змінити заброньований готель на готель такої ж або вищої категорії, у зв`язку з тим, що готель до моменту прильоту чи приїзду туриста продав цей номер або номер на момент приїзду не придатний для проживання.

Безпека туриста

  • Документи та гроші рекомендуємо зберігати в сейфі готелю
  • Перед поїздкою в тропічні країни рекомендуємо проконсультуватися з лікарем і за необхідності пройти вакцинацію.
  • При наявності хвороб чи вагітності перед мандрівкою проконсультуйтеся у свого лікаря.
  • В арабських країнах не вживати алкоголь за межами готелю і не з’являтися в публічних місцях в стані алкогольного сп’яніння.
  • В арабських країнах також не рекомендується жінкам перебувати за межами готелю у надто відкритому одязі.
  • Рекомендуємо купувати екскурсії виключно у представників туроператорів, через Вашого гіда.
  • Обачно відноситися до прийому їди і напоїв за межами готелю. Не пийте воду з крана.

Необхідні документи

  • При виїзді з країни турист повинен мати з собою наступні документи: закордонні паспорти усіх туристів, які їдуть в тур, авіаквитки, ваучер на поселення в готель, медичну страхівку.
  • Вагітним жінкам після 6-го місяця вагітності потрібно мати дозвіл від лікаря, про те що відсутня загроза для плоду і матері.

Умови виїзду з неповнолітньою дитиною

  • Якщо за кордон виїжджає одне із подружжя з дитиною, потрібно мати з собою нотаріально завірене доручення (оригінал) на виїзд дитини за кордон, оригінал свідоцтва про народження.
  • Якщо за кордон виїжджає мати-одиночка з дитиною, вона повинна мати витяг акту з державного реєстру цивільного стану відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (під час виїзду дитини за кордон у супроводі одинокої матері), або рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків; або рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім, або рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;
  • Для вдів і вдівців — оригінал свідоцтва про смерть одного з подружжя та оригінал свідоцтва про народження дитини.

При зміні прізвища

  • Якщо у подружжя туристів різні прізвища, потрібно мати з собою оригінал свідоцтва про одруження.
  • Туристи, які нещодавно одружилися і один з подружжя взяв прізвище іншого, паспорт на колишньому прізвищі дійсний протягом одного місяця.

Самостійний виїзд за кордон осіб до 16 років

  • Також варто пам’ятати, що виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за згодою обох батьків (усиновлювачів) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку.
  • Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків із зазначенням у ній держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі, якщо другий з батьків відсутній у пункті пропуску.
  • Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі осіб, які уповноважені обома батьками, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою обох батьків із зазначенням держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі.

Виїзд дитини без нотаріально посвідченої згоди другого
з батьків можливий у таких випадках:

  • Якщо другий з батьків є іноземцем або особою без громадянства, що підтверджується записом про батька у свідоцтві про народження дитини, та який (яка) відсутній у пункті пропуску.
  • У разі пред’явлення документів або їх нотаріально засвідчених копій: свідоцтва про смерть другого з батьків.

Заявка на підбір туру